‘Climate Resilient City’ documentaire belicht rol banken en verzekeraars

Op 25 en 26 januari werd in Nederland de tweede internationale Klimaatadaptatie-top gehouden. Tijdens dit online event ging de documentaire The Climate Resilient City Explained in première. NextGreen leverde input voor deze documentaire vanuit haar verkenning van de rol van financiële instellingen in klimaatadaptatie.

De documentaire laat in 25 minuten zien hoe steden klimaatbestendig ingericht kunnen worden. Ze doet dit aan de hand van voorbeelden en lessen uit Nederlandse steden die met deze documentaire samen de City Deal Klimaatadaptatie afronden. De getoonde verhalen benadrukken het belang van samenwerking tussen gemeenten, waterschappen, provincie, Rijksoverheid, burgers, bedrijven en financiële instellingen. Dit is helemaal in lijn met de resultaten van de verkenning die NextGreen doet met Samen Klimaatbestendig.

The Climate Resilient City Explained werd getoond tijdens de Climate Adaptation Summit die op 25 en 26 januari in Nederland werd gehouden. Tijdens deze tweedaagse klimaatadaptatietop kwamen regeringsleiders, burgemeesters, bedrijven en NGOs vanuit de hele wereld online samen om richting te geven aan klimaatadaptatie. Mooi dat de resultaten van vier jaar City Deal Klimaatadaptatie in deze arena getoond konden worden, inclusief de kansen voor samenwerking met banken, beleggers en verzekeraars.

Bekijk hier de documentaire The Climate Resilient City Explained.

Lees hier meer over de Climate Adaptation Summit.

Lees meer op de projectpagina Verkenning financiële sector en klimaatadaptatie.

Lees meer over de sessie ‘Klimaatrisico’s en rol van vastgoedsector en infra-organisaties’ die NextGreen faciliteerde voor de City Deal Klimaatadaptatie.