Onderzoek financiering klimaatadaptieve bedrijventerreinen

Welke financiële instrumenten voor klimaatadaptatie gebruiken ondernemers om hun terrein te vergroenen? En wat is hun potentieel voor verdere opschaling?

In meerdere samenwerkingsverbanden werkt NextGreen aan de vergroening van bedrijventerreinen door de financiering te verbeteren. Reden voor ons om samen te werken met Mascha de Laat en haar afstudeerproject rond ‘Effectiviteit van publieke en private financiële instrumenten voor Nederlandse bedrijventerreinen om klimaatadaptatie en natuurinclusiviteit te implementeren’.

 


Vragenlijst voor ondernemers, parkmanagers en werknemers

Voor het onderzoek vragen wij ondernemers, parkmanagers en werknemers uit om een vragenlijst in te vullen. De resultaten willen we gebruiken om inzicht te krijgen in de bekendheid en bruikbaarheid van financiële instrumenten. We willen ook inzicht krijgen in de uitdagingen en kansen rond financiering, en inzicht in samenwerking op bedrijventerreinen zoals met overheden en financiële instellingen.

Doet u mee?

U start de vragenlijst door op de volgende link te klikken: Onderzoek financiering klimaatadaptieve bedrijventerreinen

De vragenlijst kunt u tot 22 mei invullen. Dit kost u ongeveer 15 minuten. Wij zullen zorgvuldig omgaan met uw privacy en uw gegevens worden niet gedeeld met derden.

Na het invullen van de vragenlijst ontvangt u gratis een handig overzicht van klimaatadaptatie maatregelen met financieel voordeel dankzij de MIA\Vamil regeling en/of Groenregeling in het jaar 2024. Deze is direct te gebruiken om duurzaamheidsplannen verder vorm te geven!

Stuur de vragenlijst door

Bent u geen ondernemer of parkmanager, maar werkt u wel met hen samen aan klimaatadaptatie? Stuur deze vragenlijst gerust door. Wilt u op de hoogte blijven van de resultaten en meer weten, laat het ons weten met een mailtje aan info@nextgreen.nl.

Overzicht financiële instrumenten

Meer uitleg over de vragenlijst en een overzicht van de 15 financiële instrumenten die voorkomen in het onderzoek met korte toelichting vindt u hier: Financiering klimaatadaptatie – Toelichting onderzoek en 15 financiële instrumenten

Samenwerken aan financiële instrumenten

NextGreen faciliteert de samenwerking tussen meerdere partijen op het gebied van financiering van klimaatadaptatie:

Op 11 juni organiseren we vanuit de eerste drie samenwerkingsverbanden een gezamenlijke werksessie met medeoverheden, financiële instellingen en ondernemers en parkmanagers over de bruikbaarheid van financiële instrumenten en hun potentieel voor opschaling.

Contact: Bent u geïnteresseerd om op 11 juni deel te nemen of wilt u op de hoogte blijven van de resultaten? Laat het ons weten met een mail aan info@nextgreen.nl.