Finance sessies Madrid – EU Business & Nature Summit

Banken en investeerders pakken in toenemende mate hun rol om het verlies aan biodiversiteit een halt toe te roepen en de curve om te buigen naar herstel. Tijdens de EU Business & Nature Summit (EBNS) in Madrid faciliteerde NextGreen twee finance sessies, met onder ander bijdragen van de ASN Bank, CDC Biodiversité, Triodos Bank Spanje, OECD, IUCN, UNEP-WCMC, Global Reporting Initiative, ACCA, Trucost-S & P en CREM.

Met overwogen investeringskeuzes kunnen financiële instellingen een belangrijke bijdrage leveren aan het herstel van de natuur. Het stellen van doelen en publiekelijk verslag uitbrengen over verlies en winst aan biodiversiteit is daarbij een belangrijke eerste stap. Het stelt hen in staat om weloverwogen financierings- en investeringsbeslissingen te nemen.
Europese koplopers ontwikkelen methoden om hun impact te meten. Er is een groeiende interesse om duidelijke, op wetenschap gebaseerde doelen te ontwikkelen, bijvoorbeeld gericht op soorten, ecosystemen en genetische diversiteit.

Tijdens de EU Business & Nature Summit besloten de koplopers om verder samen te werken aan een gezamenlijk inzet voor een toonaangevende Europese financiële sector in 2020. Op 24 maart komen ze met business koploper bedrijven en wetenschappers bij elkaar rond ‘Biodiversity science-based targets’. Deze ontwikkeling en dit initiatief zullen doorgaan in 2020 – 2022. Andere financiële instellingen leden zijn welkom om aan te sluiten.

 

NextGreen faciliteert sessie “Doelen en meten van positieve biodiversiteitseffecten vanuit financieel perspectief”

 

 

 

 

NextGreen faciliteert sessie “Towards Finance 4 Nature and enabling Accounting, Reporting & Disclosure Systems”

 

 

 

• Bekijk hier info over deze sessies (inclusief video’s, presentaties en uitkomsten):

• Lees meer over de rol van NextGreen in dit EU project: