20 nieuwe Pledge-ondertekenaars

Foto: Manu San Felix / National Geographic

We verwelkomden 20 nieuwe ondertekenaars van de Finance for Biodiversity Pledge tijdens het Nature for Life Hub side event van de United Nations General Assembly. De groep ondertekenaars is nu gegroeid naar 75, en vertegenwoordigt 17 landen en een vermogen van €12 triljoen.

Op woensdag 22 september vierden we de nieuwe ondertekenaars tijdens de high-level opening van de Nature for Life Hub, een side event van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. Saker Nusseibeh, CEO van the international business of Federated Hermes verwelkomde de nieuwe ondertekenaars namens de Finance for Biodiversity Foundation. Het totale aantal ondertekenaars van de Finance for Biodiversity Pledge staat nu op 75, en is bijna verdriedubbeld sinds de lancering door 26 ondertekenaars exact een jaar geleden.

De Finance for Biodiversity Pledge is een commitment van financiële instellingen om met hun financiële activiteiten en investeringen biodiversiteit te beschermen en herstellen. De ondertekenaars onderkennen dat de biosfeer van de Aarde de basis is voor maatschappelijke veerkracht en vooruitgang, en dat deze onder steeds grotere druk staat. In de aanloop naar de Convention on Biological Diversity COP15 benadrukken de financiële instellingen de noodzaak om biodiversiteit te beschermen en het verlies van natuur in dit decennium te keren richting herstel.

Financiële instellingen die de Finance for Biodiversity Pledge hebben ondertekend, kunnen lid worden van de Finance for Biodiversity Foundation om deel te nemen aan de werkgroepen van deze stichting. Met de nieuwe ronde van ondertekenaars is het aantal leden van de stichting gegroeid van 26 naar 36. De leden delen kennis en werken samen aan onderwerpen zoals het meten van hun impact op biodiversiteit, engagement met bedrijven, en beleidsbeïnvloeding. Volgend jaar starten twee nieuwe werkgroepen rondom positieve impact en het stellen van doelen.

De Finance for Biodiversity Pledge is een initiatief van deelnemers van de EU Finance@Biodiversity Community dat door de Europese Commissie is opgezet als onderdeel van haar EU Business@Biodiversity Platform. Als lead van deze F@B Community, coördineren NextGreen en de Horde Advies nu ook de gezamenlijke Pledge en Foundation. In december 2021 sluit een volgende groep ondertekenaars aan.

Bekijk de video waarmee de nieuwe ondertekenaars werden verwelkomd

Lees meer over dit project op de projectpagina Finance for Biodiversity Pledge