Finance for Biodiversity Pledge Logo

Lancering Finance for Biodiversity Pledge

Op 25 september om 15.00 uur lanceren 26 financiële instellingen hun Finance for Biodiversity Pledge tijdens de Nature for Life Hub van de Verenigde Naties. Mis het niet! In deze Pledge verplichten banken, investeerders en andere financiële instellingen zichzelf ertoe om de komende jaren met biodiversiteit aan de slag te gaan. Ze roepen tegelijkertijd andere financiële instellingen en staatshoofden op om zich bij hen aan te sluiten om samen het wereldwijde biodiversiteitsverlies te keren.

Achter de schermen van NextGreen wordt samen met Anita de Horde hard gewerkt aan de voorbereidingen voor deze historische gebeurtenis. De nieuwe website staat online en een filmmaker maakt video’s met CEO statements voor de lancering.

De Finance for Biodiversity Pledge is het initiatief van een aantal leden van de F@B Community, maar is uitgegroeid tot een zelfstandig project. Als lead van deze Europese community, zijn NextGreen en de Horde Advies door de deelnemende instellingen gevraagd om de gezamenlijke Pledge te faciliteren.

De Finance for Biodiversity Pledge wordt tijdens de 75ste General Assembly van de Verenigde Naties op drie momenten gepresenteerd – van harte welkom om mee te kijken!

Vanaf 16:30 staan meerdere CEO statements online op www.financeforbiodiversity.org.

Na deze officiële lancering brengen we de Pledge ook onder de aandacht bij wereldleiders:

Lees meer over dit project op de projectpagina Finance for Biodiversity Pledge.