Amundi spreekt bij COP15

Tijdens de COP15 Biodiversity Summit sprak Amundi namens de Finance for Biodiversity Foundation. Hij pleitte voor het erkennen de rol van financiële instellingen in het Global Biodiversity Framework.

Jean-Jacques Barbéris, lid van de bestuurscommissie van Amundi, en hoofd van de afdeling institutionele en zakelijke klanten en ESG, sprak namens de Finance for Biodiversity Foundation tijdens de High-Level plenary van de COP15 Biodiversity Summit op 13 oktober. Barbéris benadrukte dat er binnen de financiële sector veel steun is om biodiversiteitsverlies aan te pakken, en dat dit tot uiting moet komen in een ambitieus en effectief Global Biodiversity Framework ondersteund door passende wet- en regelgeving en financiële prikkels.

“De volgende draft van het Global Biodiversity Framework zou de urgentie en het ambitieniveau dat nodig is om biodiversiteit te beschermen beter moeten weergeven. Het is essentieel dat het Post-2020 Global Biodiversity Framework de rol belicht die financiële instellingen en de private sector moeten spelen om de mijlstenen voor 2030 en doelen voor 2050 te realiseren,” zei Barbéris.

In zijn speech refereerde Barbéris aan de tekstsuggesties die de Finance for Biodiversity Foundation deze zomer maakte voor target 14 en 15 van het Global Biodiversity Framework.

De 15e bijeenkomst van de Conferentie van de Partijen gebaseerd op het Verdrag van de Verenigde Naties inzake Biologische Diversiteit, ook wel bekend als de CBD COP15, startte maandag 11 oktober in Kunming, China. De conferentie zal in twee delen gehouden worden. Het eerste deel, van 11-15 oktober, is zowel virtueel als offline gehouden. De partijen ontwikkelden het post-2020 Global Biodiversity Framework verder, waarmee wereldwijd de bescherming en het herstel van biodiversiteit tot 2030 en 2050 wordt afgesproken. Ze werden het al eens over de Kunming Declaration. Tijdens het tweede deel van de conferentie, dat offline zal plaatsvinden in april/mei 2022, zal het Global Biodiversity Framework definitief worden gemaakt.

Lees de volledige speech van Jean-Jacques Barbéris

Bekijk de speech van 4 minuten van Jean-Jacques Barbéris

Lees meer over dit project op de projectpagina Finance for Biodiversity Pledge