18 Nieuwe ondertekenaars Pledge

Op 21 mei, op de vooravond van de International Dag van de Biodiversiteit, verwelkomden we 18 nieuwe ondertekenaars van de Finance for Biodiversity Pledge. Hiermee staat het totaal nu op 55 financiële instellingen uit 15 verschillende landen. Dit vierden we tijdens het Global Biodiversity Festival.

Philippe Zaouati, de CEO van ondertekenaar Mirova, heette de nieuwe ondertekenaars welkom. Will McDonald (Director of Sustainability) van Aviva en Clarisse Simonek (Head of Responsible Investment and Sustainability) van Ossiam legden uit waarom biodiversiteit van belang is voor de financiële sector en waarom hun organisatie de Pledge ondertekent. De sessie werd gemodereerd door BBC-presentator en National Geographic explorer Paul Rose.

Voor het eerst sloot een financiële instelling uit Azië (Resona AM) zich aan bij Finance for Biodiversity Pledge, die door NextGreen en de Horde Advies wordt gecoördineerd. De 18 nieuwe ondertekenaars zijn: Amundi, Aviva Plc, Edmond de Rothschild AM, Federal Finance Gestion, First Sentier Investors, Fondaction, Jupiter AM, Klaverblad Verzekeringen, Legal and General Investment Management (LGIM), Nia Impact Capital, ODDO BHF Asset Management, Ossiam, Pymwymic Investment Management B.V., Resona AM, Schelcher Prince Gestion, Storebrand AM, Sycomore AM en Vert Asset Management

De 55 ondertekenaars van de Pledge committeren zich om uiterlijk in 2024 de impact van hun investeringen op biodiversiteit in kaart te brengen. Ze beloven doelen op te stellen om hun negatieve impact op biodiversiteit te verkleinen en hun positieve impact op biodiversiteit te vergroten. Ze monitoren de voortgang richting deze doelen en rapporteren hierover. De impact van financiële instellingen op biodiversiteit loopt voor een belangrijk deel via de bedrijven waar ze in investeren. Samenwerking is nodig om het wereldwijde verlies aan biodiversiteit te keren.

De Finance for Biodiversity Pledge is het initiatief van deelnemers aan de EU Finance@Biodiversity Community dat door de Europese Commissie is opgezet als onderdeel van haar EU Business@Biodiversity Platform. Als lead van deze EU F@B Community, coördineren NextGreen en de Horde Advies nu ook de gezamenlijke Pledge. In september 2021 sluit een volgende groep ondertekenaars aan.

Bekijk de video met CEO statements bij de lancering van 18 nieuwe ondertekenaars.

Bekijk de sessie tijdens het Global Biodiversity Festival

Lees meer over dit project op de projectpagina Finance for Biodiversity Pledge