Finance gids over meten van biodiversiteit

De tweede editie van de ‘Guide on biodiversity measurement approaches’ staat online. De gids biedt een uitgebreid overzicht van 7 instrumenten die momenteel door financiële instellingen worden gebruikt om de impact van hun activiteiten op de biodiversiteit te meten.

Biodiversiteitsdata

De herziene editie bevat ook hoofdstukken over biodiversiteitsdata en het meten van mariene biodiversiteit. De volwassenheidsniveaus van de meetmethoden in de gids worden elk kwartaal geactualiseerd.

Werkwijze en wensen meetmethode

De tweede editie van de gids werd gepresenteerd in het webinar ‘How to measure biodiversity impact?’, op 12 juli 2022. Deze herziene editie bouwt voort op de eerste editie, die tijdens een webinar in april 2021 werd gelanceerd en veel positieve feedback kreeg. De gids is gemaakt door de Finance and Biodiversity Community (F@B Community), onderdeel van het Europese Business@Biodiversity Platform, en de Finance for Biodiversity Foundation, die beide worden ondersteund door NextGreen. Het doel is om financiële instellingen te helpen bij het vinden van een meetmethode die past bij hun werkwijze en wensen.

Sterke en zwakke punten per tool

De gids laat zien welke tools het meest geschikt zijn voor specifieke organisatorische aandachtsgebieden, toepassingscategorieën en asset classes en belicht de sterke en zwakke punten per tool. De gids beschrijft ook de datavereisten voor elke tool en geeft inzicht in de reikwijdten en belastingen die worden gedekt.

Kijk hier voor de Guide on biodiversity measurement approaches.