Finance gids over engagement met bedrijven

Leden van de Finance for Biodiversity Foundation hebben samen met de Finance@Biodiversity Community een gids gelanceerd over de engagement met bedrijven voor onderwerpen die verband houden met biodiversiteit.

Hoe het gesprek aangaan

De gids biedt informatie en ondersteuning voor financiële instellingen over hoe ze met bedrijven in gesprek kunnen gaan over biodiversiteitsonderwerpen. De ‘Finance for Biodiversity – Guide on engagement with companies’ werd gelanceerd in een webinar op 12 april 2022, georganiseerd door de Finance for Biodiversity Foundation, UNEP FI, de PRI en de Europese Finance@Biodiversity Community.

Handleiding

Katarina Heissenberger (Swedbank Robur) en Claire Ahlborn (Robeco) presenteerden de gids namens de 6 auteurs. De handleiding biedt begeleiding, informatie en referenties voor verschillende aspecten van engagement voor biodiversiteit.

Bewustwording creëren

De gids behandelt vragen als: hoe creëer je bewustwording rond biodiversiteit, met welke sectoren, waardeketens of bedrijven moet je in zee gaan, welke doelstellingen en streefcijfers stel je vast en welke onderwerpen zijn tot nu toe wel en niet onderdeel in afgeronde en lopende gezamenlijke engagement initiatieven. De gids is geschreven door 6 deelnemers op basis van hun praktijkervaring en verrijkt met casestudies.

Lees hier meer over de Finance gids over engagement met bedrijven en de twee bijlagen.