Eerste werksessie ‘Werklandschappen van de Toekomst’

Zo’n 70 vertegenwoordigers van 30 organisaties kwamen onlangs bijeen tijdens een werksessie voor het programma Werklandschappen van de Toekomst in het Woldhuis in Apeldoorn. Voor dit programma werd onlangs 26 miljoen euro toegekend door de minsterraad.

De 30 organisaties bouwen aan een eigentijdse lerende netwerkorganisatie die in 9 jaar tijd impulsen gaat geven om te komen tot 1000 groene, gezonde toekomstbestendige bedrijventerreinen in Nederland. Michel Bovy was namens NextGreen bij de tweedaagse werksessie aanwezig.

Samenwerken en bordspellen spelen

Michel: “Ik vind het mooi dat initiatiefnemer IVN voor de weg heeft gekozen om op een platte manier samen te werken met 30 organisaties: bedrijven, overheden, onderwijsinstellingen en meer. Het was even zoeken, maar uiteindelijk lag er een aanpak over hoe we de samenwerking gaan organiseren. Tijdens de tweedaagse was een avond bordspellen spelen met andere deelnemers echter net zo belangrijk om die samenwerking vlot te trekken.”

Groene transformatie

In het programma ‘Werklandschappen van de Toekomst’ worden de onaantrekkelijke kale bedrijventerreinen getransformeerd naar werklocaties waar medewerkers graag komen. Na het thuiswerken tijdens COVID-19, waarin veel mensen gewend raakten aan een ‘groen ommetje’, kunnen ze hier met plezier werken, collega’s ontmoeten en tussendoor ontspannen. Het groen, zowel binnen als buiten, moet bijdragen aan werkplezier, vitaliteit en productiviteit.