Beleid finance en biodiversiteit

Tijdens het webinar van 28 september bespraken sprekers van de CBD, EC DG FISMA en EFRAG de huidige ontwikkelingen binnen het biodiversiteitsbeleid van de VN en EU en wat dit betekent voor financiële instellingen.

Op 28 september organiseerden de EU Finance@Biodiversity Community en de Finance for Biodiversity Foundation een webinar over beleid en regelgeving rondom finance en biodiversiteit. Basile van Havre, Co-Chair van de Open-Ended Working Group van de CBD, deelde informatie over het Global Biodiversity Framework dat is voorbereid voor de mondiale CBD COP15 onderhandelingen in oktober 2021 en april/mei 2022.

Jean-Christophe Nicaise Chateau, van de Europese Commissie (DG FISMA) en Patrick de Cambourg van de European Financial Reporting Advisory Group (EFRAG) gaven deelnemers een update over een nieuwe Europese richtlijn die wordt ontwikkeld voor bedrijven om ze over duurzaamheid en andere niet-financiële zaken te laten rapporteren: de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD). Deze aankomende regelgeving is relevant voor financiële instellingen omdat zij zich baseren op de informatie die bedrijven rapporteren om het gesprek met bedrijven aan te gaan. En deze informatie is relevant voor het in kaart brengen van de duurzaamheidsimpact van hun portfolio.

Bekijk de opname van het webinar.

Bekijk de presentaties en het verslag.

Lees meer over de Finance@Biodiversity Community en de Finance for Biodiversity Pledge en Foundation