Anne-Marie Bor op Biodiversiteitstop in Canada

Anne-Marie Bor van NextGreen heeft vanuit haar coördinerende rol in de Finance for Biodiversity Foundation deelgenomen aan de Biodiversiteitstop in Montreal, Canada. Anne-Marie is samen met Anita de Horde coördinator van de FfB Foundation en boardmember. Op deze top, die van 7 tot 19 december werd gehouden, vonden wereldwijde onderhandelingen plaats over nieuwe doelen voor biodiversiteit.

Unieke kans

De Foundation hield verschillende side-events en beheerde een eigen stand op het event. Ook was de Foundation medeorganisator van een dagvullend event over Financiën en Biodiversiteit, op 14 december. Dit bood de wereldwijde financiële gemeenschap een unieke kans om deel te nemen aan discussies, perspectieven te delen en te communiceren over hun acties, prestaties en toezeggingen met betrekking tot de integratie van biodiversiteit in financiële besluitvorming.

Meer impact maken

De Finance for Biodiversity Pledge is een groep van 111 financiële instellingen die in een verklaring wereldleiders oproept om overeenstemming te bereiken over een wereldwijd economisch plan om het natuurverlies een halt toe te roepen en om te keren. Maar dat niet alleen: de ondertekenaars gaan zelf ook een commitment aan om met biodiversiteit aan de slag te gaan. “Dat is best bijzonder”, zegt Anne-Marie hierover. “We hebben het statement wederkerig gemaakt. Daarmee verwachten wij meer impact te maken.”

Actieplan voor natuur

De 15e Biodiversiteitstop is een internationale bijeenkomst die regeringen van over de hele wereld samenbrengt. Deelnemers stellen nieuwe doelen op en ontwikkelen een actieplan voor de natuur in het komende decennium.