Workshop Verdienmodel groenblauw bedrijventerrein

Klimaatverandering raakt ons allemaal. Een toenemend aantal warme dagen, piekbuien en droogte hebben invloed op de kwaliteit van de leefomgeving. Het raakt ook de werkomgeving van bedrijven. Met een meer groenblauwe inrichting en toepassing van ‘Nature Based Solutions’, zoals groene daken en bomen, kunnen de effecten van klimaatverandering worden verminderd. Vaak met winst voor de energierekening (minder airco nodig door verkoelend groen), luchtkwaliteit (door inzet van filterend groen) en geluidsdemping. Extra winst, naast de meer duurzame uitstraling en de positieve invloed op de gezondheid van medewerkers. Een meer natuurlijke inrichting biedt bovendien een bed & breakfast aan bijen, vlinders en vogels.

Maar wie investeert in een integrale aanpak van privaat en publiek terrein? En op welke manier kun je als ondernemer, overheid, investeerder, bank of verzekeraar de business case samen sluitend krijgen? Op basis van de laatste inzichten uit de trajecten die NextGreen begeleidt, presenteren we een aantal stappen en tools om tot een gezamenlijk verdienmodel te komen.

Ondernemers, financiële instellingen, overheden en adviseurs zijn welkom om kosteloos deel te nemen aan deze eerste online thema-workshop. Er is uiteraard ruimte om eigen praktijk in te brengen. Naast het thema klimaatbestendigheid, nemen we ook de relatie met de energietransitie, circulaire economie en mobiliteit mee.

We maken gebruik van de inzichten uit:

Maak hier je belangstelling kenbaar als je deel wilt nemen of meer wilt weten over de workshop ‘Verdienmodel groenblauw bedrijventerrein’ op 1 oktober (10:00 – 11:30 uur).