Symposium Infranatuur op 16 november 2017

De Green Deal Infranatuur organiseerde op donderdag 16 november 2017 in Heiloo een symposium.

Aan de hand van een reële casus werden er parallelsessies georganiseerd in de thema’s omgevingsmanagement, wet- en regelgeving-, businessmodellen en aanbestedingen. Uiteraard hoorden de deelnemers ook over de positieve impact die de green deal al bereikt heeft. Daarnaast was op de infomarkt genoeg te horen over infranatuur in de praktijk. Thema’s als tijdelijke natuur, groenspoor, VCA, etc. werden hier gepresenteerd.

Meer informatie over het symposium en over Green Deal Infranatuur leest u op www./infranatuur.net/verslag-symposium

Workshops

Workshop Aanbesteden

In deze interactieve sessie gaan we kijken naar hoe infranatuur geïntegreerd kan worden in aanbestedingsprocessen. Wat zijn de kansen en mogelijkheden? Tevens willen we in deze workshop input genereren voor de casus N241 en de Green Deal werkgroep Aanbesteden.

Moderator: Anne-Marie Bor, NextGreen
Spreker: Jan Willem Burgmans, Heijmans

Workshop Omgevingsmanagement

Hoe kun je beleid in organisaties implementeren? We kijken naar voorbeelden van projecten waarbij biodiversiteit onderdeel was van omgevingsmanagement. Daarna werken we aan een aanbeveling voor projecten in het algemeen en de herinrichting van de N241 in het bijzonder.

Moderator: Age Yska, Gasunie
Spreker: Paul Oude Boerrigter, Sweco

Workshop Business Cases

Hoe kom je tot een goede businesscase? Door middel van het uitwerken van een stukje van de casus herinrichting N241, brengen we dit vraagstuk tot leven en komen we tot tips.

Moderator: Anne Martine Kruidering, Arcadis
Spreker: Folkert Volbeda, Arcadis

Workshop Wet- en regelgeving

Arnold van Kreveld presenteert een onderzoek naar de wet natuurbescherming en de koppeling van biodiversiteit hierin. Vervolgens gaan we in op de onderwerpen Omgevingswet en Handhaving en Vergunningen. Daarna gaan we met elkaar in discussie.

Moderator: Albert Vliegenthart, Vlinderstichting
Spreker: Arnold van Kreveld, Buro Stroming

Buitensessie ‘ Wat kun je doen met onbenut groen’ 

Rondom steden, dorpen en infrastructuur liggen vaak kansen voor groenontwikkeling. In deze buitensessie gaan we op een creatieve manier naar ‘onbenut groen’ kijken en op zoek naar nieuwe mogelijkheden.

Moderator: Jesper Feenstra, Hemelse Natuur